04
Octubre
2014

Un nou invent per ensenyar a muntar: “simulador de contacte”

Mitjançant aquest cavall artificial, el genet pot experimentar l’ús de les regnes i el contacte amb la boca del cavall. El pes de les ferradures simulen la tracció del cavall. L’ús de la regna d’obertura i d’oposició fan girar el coll articulat del cavall.

Abans de començar a muntar sempre resulta convenient ensenyar als alumnes a pujar i baixar del cavall, així com també a fer servir les regnes. Però les regnes, a més de tenir la funció de controlar la direcció del cavall i aturar-lo, també serveixen per a comunicar-nos amb ell i mantenir aquest vincle mentre l’estem muntant. A això s’anomena muntar amb contacte. Però aquest contacte permanent amb l’animal ha de ser suau i s’ha d’adaptar a les seves diferents formes de desplaçar-se: pas, trot i galop.

Per això, podem practicar amb algun tipus d’objecte que simuli la petita tracció que el cavall quan camina. Unes ferradures o qualsevol altre pes agafat de les regnes que passen per les anelles de l’embocadura ens poden ajudar a notar aquesta sensació i millorar el contacte amb el cavall mentre muntem.